WALL&CO

SØGEOPTIMERING

 

Søgeoptimering

Søgeoptimering er blevet en af de vigtigste faktorer ved udvikling af hjemmesider. Den perfekte proces hvis der skal opbygges ny hjemmeside ville være at udgangspunktet fra start er, at markedet analyseres og at struktur og ønsker opsættes alt sammen med søgeoptimering i ménte.

Søgeresultaterne er i 2012 blevet gjort personlige, hvilke ikke ændrer på måden hvorpå der søgeoptimeres, men på hvilke resultater der vises for den enkelte bruger. Det betyder at man ikke længere kan tale om en entydig god placering i google. Dvs. at hvis en given side ligger nr. 1 på et givent søgeord i resultaterne på din computer, er det ikke sikkert den ligger på samme placering på din nabos computer.

En anden observation vi har gjort, er at selve domænenavnet ikke længere har lige så stor betydning som tidligere. Før disse ændringer blev lavet, var det yderst gavnligt at have selve ordet i domænenavnet. Altså blev der lavet en side med indhold om vin, ville et godt domænenavn være vin.dk.

Herunder skitseret processen ved søgeoptimering, analyse af søgeord / søgefraser, korrekt opsætning af tekst og alt det andet der kan involvere gode søgeresultater i søgemaskinerne.

Når der tales om søgeoptimering (SEO) er der mange forskellige indgangsvinkler til det. Søgeoptimering er ikke specielt svært, til gengæld kræver det tid, fokus og ønske om success (vedholdenhed). Men hvem ønsker ikke at være blandt de første, når de potentielle kunder søger i søgemaskinerne?

Artiklen her har vi opsat efter følgende underoverskrifter:

1.    Programmering og opsætning af indhold på hjemmesiden skal være i forhold til de nye standarder
2.    Analyse af søgeord & fraser
3.    Analyser af konkurrenterne
4.    Tekster og søgeord
5.    Links – interne, eksterne og inlinks til din hjemmeside

Søgeoptimering trin 1– programmering af hjemmesiden:

Inden søgeoptimering igangsættes er det væsentligt at sikre sig at maskinen bag (Din hjemmeside) er opbygget således, at det ikke hindrer god søgeoptimering. De fleste nyere hjemmesider er heldigvis lavet efter de korrekte standarder. Hvilket betyder at de ikke er opbygget i frames, og at der ikke gøres brug af tabeller for at dele indholdet op på siden. Tabeller er lidt ligesom flash, elementer der med succes kan anvendes der hvor det har et formål.

Et andet element der skal kigges igennem, er selve opbygningen af indholdet på hjemmesiden. Er de vigtige søgeord nok repræsenteret? Er de sat ind i overskrifter, links etc. Er billederne sat ind, således at google kan indeksere dem i google image søgning osv. Ved at indsætte indholdet korrekt på hjemmesiden, kan gode resultater lettere opnås.

En god idé er at følge W3C standarderne. Hvis i er tvivl om hvorvidt jeres hjemmeside lever op til de gængse standarder er i velkommen til at kontakte os på tlf: 2242 4444 (vi laver hurtigt en analyse af din hjemmeside mens vi taler sammen via telefon).  


Søgeoptimering trin 2 -Analyse af søgeord og søgefraser:

Hvilke søgeord vil jeres målgruppe bruge på nettet?, i b2b segmentet er det ofte mere selvsagt hvilke termer der bruges om et firmas ydelser, hvorimod der kan være stor variation på B2C markedet. Det skal undersøges hvor mange søgninger der præcis på det givne ord og fraser? Er der andre beslægtede søgeord /søgefraser som har større søgevolume og kunne have bedre relevans? Der findes mange forskellige software løsninger til at lave analyser af søgeordene, men en rigtig god indikation er også at benytte Googles egen søgeordsværktøj. Den finder du som en del af Adwords, men den kan også benyttes, selvom man ønsker at lave dynamisk søgeoptimering. (Altså ikke ønsker at betale Google for at ligge øverst eller i højre kolonne med adwords annoncer).

Når de korrekte søgeord og søgefraser der ønskes benyttet er fundet, skal det analyseres hvor flittige til søgeoptimering dine kunkurrenter har været på dette søgeord. Eller hvor mange der anbefaler dem ved at linke til deres hjemmeside.

Søgeoptimering trin 3 - Analyser af konkurrenterne

Næste skridt er at finde ud af hvordan dine konkurrenter på internettet ligger placeret. Google vurderer kun internet markedet. Det vil sige at kælderbutikken i virkeligheden ligeså godt kan ligge nr. 1, selvom at butikken der ligger på Strøget sælger de samme varer, både i butik og på internettet, og formentligt i de flestes ører vil syne af mere, og helt afgjort har en større husleje.

Alle er med andre ord, som udgangspunkt ens for google.

Google har en algoritme til at vurdere hjemmesider på, som ikke står skrevet noget sted, men som os der har søgeoptimerer, efterhånden er ved at forstå. I denne artikel forsøger vi at redegøre for de væsentligste punkter.

Vi har i trin 2 fundet de søgeord og søgefraser som der kunne være potentiale i at optimere på. Dvs. at der er et fornuftigt antal søgninger, at ordene har relevans for det givne firmas ydelser og at de som laver søgning på ordet, ville kunne være potentielle kunder eller interessenter.

For at undersøge din konkurrenters rangering – skal der laves en lille field research. Det gøres meget simpelt ved at skrive de fundne søgeord eller søgefraser i google, og se hvem der ligger øverst. De hjemmesider der vises er de, som google ud fra deres algoritme synes har de bedste hjemmesider i forhold til søgeordet. Herefter skal man så grundigt undersøge hvad de har gjort for at opnå denne placering.

Åben yahoo siteeplorer - her undersøges inlinks, med undtagelse fra dette domæne, og på hele siden. Herud af kan man analysere hvor mange der ved hjælp af links til det givne website anbefaler hjemmesiden.

Undersøg deres hjemmeside, hvorfor er det at deres side ligger så godt i forhold til søgeordene. Søg inspiration.


Søgeoptimering – trin 4

Indhold er yderst væsentligt for at tiltrække dine potentielle kunder, og for at google finder din side interessant på de givne søgeord.

Tekster skal være relevante i forhold til søgeordet der laves søgeoptimering på, og der må gerne være rigtigt meget interessant information om emnet (Korte tekster er væsentligt sværere at få til tops). Links til andre hjemmesider som omtaler samme evne kan også gavne.

Opdateret og relevant information. Det giver sig selv at en artikel fra dags dato er væsentligt mere relevant end én fra 2005. Søgemaskinerne analyserer hvornår indholdet er oprettet og opdateret, og bruger det som en faktor i deres samlede bedømmelse. God og informativ tekst vil også få de besøgende til at blive længere på din hjemmeside, og dette er også en faktor som google regner med betyder at ”søgeren” fandt hvad de ledte efter.

Der findes nogle regler for hvordan god tekst oprettes. Disse vil vi ikke gå nærmere ind på i denne artikel – men det er måske en mulighed for en artikel senere vedr. dette emne.  I kan evt. også se lidt yderligere om dette i vores SEO gør det selv guide.


Søgeoptimering – trin 5 links

Internettet er et stort spindelvæv, der forbinder de forskellige domæner med hinanden. Det er derfor væsentligt at blive en del af det globale netværk. At linke til andre relevante sider, men absolut også at få andre sider til at linke til ens egen hjemmeside. Kvalitetslinks – altså links der kommer fra sider med relevant information i forhold til hjemmesiden er væsentligt bedre end link fra linkkataloger, personlige hjemmesider og des lige.Samarbejde om søgeoptimering:

Vi hjælper mange af vores kunder med søgeoptimering af deres hjemmesider, på forskellige niveauer. Nogle ønsker at vi udarbejder det indledende arbejde. Analyser af hjemmeside-indhold, søgeord / søgefraser, og en rapport over konkurrenterne. Herefter udfører de selv linkbuilding og evt. tilrettelser i teksten. Andre ønsker at vi tager os af det hele.

Vi hjælper gerne til på dette område! Kontakt os gerne for en snak om søgeoptimering. Det er ganske gratis!

 

Hvis i har mod på selv at udføre arbejdet kan i evt. læse vores SEO gør det selv guide eller søge inspiration her: http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors